Dráhová cyklistka Ržoncová bola šiesta na ME juniorov a do 23 rokov

14.07.2024 Celý región

Cottbus 14. júla (TASR) - Slovenská dráhová cyklistka Anna Ržoncová sa umiestnila na šiestom mieste v bodovacích pretekoch na ME juniorov a pretekárov do 23 rokov v nemeckom Cottbuse. Okrem toho bola deviata vo vylučovacích pretekoch a jedenásta v omniu. K výkonom v top 10 prispel v scratchi i junior Martin Haluška.

Štvorica mladých dráharov Ržoncová, Haluška (obaja CK Epis Dohňany), Tadeáš Cesnek (CyS – Akadémia Petra Sagana) a Denis Hoza (Dukla Banská Bystrica) majú za sebou úspešné predstavenie v európskej konkurencii. Ržoncová, ktorá je najskúsenejšia dráharka z partie reprezentantov, bola v bodovačke dlho na treťom mieste, v konečnom sčítaní jej to nakoniec vyšlo na 6. priečku. "Z výsledkov sa teším. Nie všetko mi vyšlo, čo som chcela, ale iné zas dopadlo nad moje očakávania. Som rada, že sa podarilo zúročiť prípravu, ktorú som dostala. V máji som absolvovala päťdňové turné v Nemecku, kde som pretekala s elitnými ženami. Ale šieste miesto je prekvapením aj pre mňa, lebo po troch pretekových dňoch som sa cítila už unavená,“ uviedla Ržoncová podľa tlačovej správy.

Haluška vo svojej premiére na vrcholnom podujatí dráhy získal najlepšie umiestnenie v scratchi, kde uzatváral top 10, z omnia si odnáša 19. miesto. Hoza bol vo vylučovacích pretekoch 18., ďalšie štarty mu nevyšli, doplatil na málo skúseností. Rovnako aj Cesnek, ktorý sa predstavil v bodovacích pretekoch.

"Nora Jenčušová zvolila v rámci prípravy na OH cestný program na ženskom Gire, do nominácie sa pre absentujúce štarty nedostal Martin Jurík. Pavol Rovder už brázdi kategóriu elite, a tak družstvo U23 reprezentoval iba Hoza. Pre zisk skúseností sme sa rozhodli Anku postaviť aj do bodovačky, v ktorej nakoniec dosiahla najlepší výsledok. Dostala úplne voľnú ruku a ukázala obrovskú chuť pretekať. Dlho figurovala v top 5, záverečný špurt ju nakoniec odsunul na šieste, ale i tak skvelé miesto. Ciele sme naplnili dokonca nad očakávania," zhodnotil Michal Rohoň, predseda odvetvia dráhovej cyklistiky.
 

Vyberte región

mark